Het gemak van rolluiken

Rolluiken bieden veel voordelen. Ze werken verduisterend, isolerend en u vergroot met rolluiken ook de inbraakveiligheid van uw woning. Hieronder vindt u informatie over aspecten waar u rekening mee kunt houden tijdens de aanschaf van uw rolluiken.

  • Garantie en levensduur
  • Schoonmaak en onderhoud
  • Opties

Garantie en levensduur

Rolluiken gaan gemiddeld zo’n 15 jaar mee. De levensduur van rolluiken hangt echter wel af van de montage, aangezien rolluiken aan de buitenzijde van een woning veel meer te verduren hebben door weersomstandigheden en vuil. Rolluiken aan de binnenzijde hebben daarom vaak een langere levensduur. Wel is het belangrijk om uw rolluiken regelmatig schoon te maken en te onderhouden om zo de levensduur te verlengen. De garantie op rolluiken is gemiddeld zo’n 5 jaar. Bij aanschaf van uw rolluiken adviseren wij u om de garantietermijn en voorwaarden met uw rolluiken specialist te bespreken.

Schoonmaak en onderhoud

Rolluiken die buiten hangen, worden vaak behoorlijk aangetast door blootstelling aan weer en wind. Vuil zal zich op termijn aan uw rolluiken gaan hechten, waardoor beschadigingen kunnen ontstaan. Ook kunnen ze daardoor hun oorspronkelijke kleur verliezen. U kunt uw rolluiken zelf schoonmaken of dit laten doen door een reinigingsbedrijf, gespecialiseerd in rolluiken. Het onderhouden van uw rolluiken is eveneens belangrijk. Zo kunnen de lamellen in de was gezet worden, waardoor zij langere tijd vuilafstotend zijn, en moeten ook de rollagers periodiek gesmeerd worden.

Rolluiken met een hor

Door de nieuwste technieken kunnen horren worden geïntegreerd in de rolluiken. Door de combinatie van horren en rolluiken is uw woning optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf, en kunnen uw ramen open zonder dat u last heeft van ongedierte. Voor de combinatie van rolluiken met hor zijn draaikiepramen het meest geschikt.

Rolluiken Hor

Keurmerken

Om zeker te zijn van de kwaliteit van de rolluiken die u aan wilt schaffen, kunt u letten op keurmerken. Er zijn verschillende keurmerken die aangeven of uw rolluiken voldoen aan bepaalde (overheids-)eisen. De volgende keurmerken zijn relevant bij de aanschaf van rolluiken:

  • SKG-KOMO keurmerk
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen
  • CE-markering