Binnenzonwering heeft naast zonwering ook nog eens een decoratieve functie. Ook zorgt binnenzonwering ervoor dat uw huis beter geïsoleerd is. Er zijn verschillende soorten raambekleding die kunnen dienen als zonwering. Hieronder ziet u enkele veel voorkomende soorten:

  • Jaloezieën
  • Rolgordijnen
  • Plisségordijnen
  • Lamellen
  • Vouwgordijnen
  • Shutters

Jaloezieën

Jaloezieën worden al tientallen jaren gebruikt en zijn in bijna elk huishouden wel te vinden. Deze populariteit komt doordat jaloezieën erg praktisch zijn. Door de lamellen kan de lichtinval op elk moment eenvoudig worden gedoseerd. Daarnaast zijn jaloezieën in verschillende maten, materialen en kleuren verkrijgbaar. Kies bijvoorbeeld voor aluminium, PVC of houten jaloezieën. Ook kunt u kiezen voor brede of smalle lamellen. Zo kunt u de jaloezieën volledig naar eigen wens samenstellen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen kunnen, naast zonwering, ook nog eens een verduisterende functie hebben. Dit maakt rolgordijnen perfect voor in bijvoorbeeld de slaapkamer. Rolgordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende of transparante rolgordijnen of rolgordijnen met een motief. Ook zijn er speciale rolgordijnen voor vochtige ruimtes. Deze zijn perfect voor in uw badkamer. Omdat rolgordijnen in vrijwel elke kleur verkrijgbaar zijn, kunt u de gordijnen eenvoudig toevoegen aan elk interieur.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn over het algemeen wat minder bekend dan jaloezieën en rolgordijnen, maar kunnen juist erg mooi in uw interieur passen. De naam van plisségordijnen stamt af van het Franse woord ‘plissé’. Plissé betekent geplooid. Plisségordijnen zijn strak gevouwen gordijnen die gekenmerkt worden door de elegante uitstraling. Wat erg populair is bij plisségordijnen is het Top/Down & Bottom/up mechanisme. Dit systeem zorgt ervoor dat u op elk willekeurig moment zelf kunt bepalen welk deel van het raam door het gordijn wordt bedekt.

Lamellen

Lamellen worden ook wel verticale jaloezieën genoemd. Lamelgordijnen bestaan uit verticale lamellen die 180 graden gedraaid kunnen worden. Hierdoor kunt u de lamellen makkelijk verstellen zodat u de zon tegenhoudt of zodat u juist het licht naar binnen laat. Het lamelgordijn kunt u eenvoudig onzichtbaar maken door alle lamellen naar 1 kant te schuiven. Hierdoor maakt u het raam vrij als u even geen zonwering nodig heeft. Lamellen zijn zeer geschikt voor grote raamoppervlakken. Lamellen zijn makkelijk in gebruik. U kunt zelfs kiezen voor elektrische bediening.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven een warme en sfeervolle uitstraling aan uw interieur. Vouwgordijnen vallen, in tegenstelling tot rolgordijnen, trapsgewijs naar beneden. De gordijnen bestaan uit banen van ongeveer 10 tot 30 centimeter. Vouwgordijnen zijn vaak gemaakt van polyester of katoen en zijn in verschillende stijlen beschikbaar. U kunt kiezen voor transparante, semi-transparante of verduisterende vouwgordijnen.

Shutters

Shutters zijn luiken met verstelbare horizontale latten. Shutters kunt u aan de binnenkant of buitenkant van uw raam plaatsen. Als u kiest voor de binnenkant van uw raam, kunnen shutters zorgen voor een knusse sfeer in huis. Dit komt door de lichtinval die gecreëerd wordt door de lamellen. Een groot voordeel van shutters is dat de lamellen niet helemaal gesloten hoeven te worden om het zonlicht te weren. Hierdoor blijft het altijd licht in huis.